Paramedisch Centrum voor Obesitas en Diabetes in Molenstede (Diest) opent de deuren

diest

In de Diestse deelgemeente Molenstede opende donderdag het eerste Belgisch Paramedisch Centrum voor Obesitas en Diabetes de deuren. Tijdens een opendeurdag kwamen veel geïnteresseerden kennis maken met het centrum, het team, de behandelingen en de faciliteiten van het centrum.

“Het Paramedisch Centrum voor Obesitas en Diabetes is gespecialiseerd in de niet-medicamenteuze behandeling van obesitas en diabetes type 2 en de begeleiding van mensen naar leefstijlverandering. Een heel aantal huisartsen, verpleegkundigen en diëtisten uit de omgeving kwamen een kijkje nemen en ze luisterden naar de uitleg over de gekozen aanpak voor de behandeling van de twee meest voorkomende chronische ziektes in onze samenleving”, luidt het bij de initiatiefnemers. 

"We kijken ernaar uit om samen de gezondheid van patiënten met obesitas of diabetes type 2 te verbeteren", zegt Pascale Berghmans, coördinator van het centrum.

Het Paramedisch Centrum voor Obesitas en Diabetes is het eerste in zijn soort in België en is geïnspireerd op de succesvolle GLI-programma's in Nederland. “Het niet-medicamenteuze deel uit de bestaande medisch-wetenschappelijke behandelrichtlijnen voor obesitas en voor diabetes type 2, werd verder uitgewerkt in de praktijk. Deze unieke aanpak leidt mensen effectief naar een gezondere levensstijl en een verbeterde gezondheid. Volgens artsen en wetenschappers is dat inderdaad de basis om deze ziektes onder controle te krijgen en te houden. Medicatie vermindert enkel de symptomen, maar dringt de ziekte niet terug”, klinkt het nog. 

Voor meer informatie kan je terecht op de website van coördinator Pascale Berghmans: www.dietistindiest.be of telefonisch op het nummer 013/32.87.31