OHL verliest bekerfinale in eigen huis op penalty's

OHL

De vrouwen van OHL hebben de bekerfinale tegen Club YLA, de vrouwenploeg van Club Brugge, verloren. Dat gebeurde na penalty's in het eigen King Power @ Den Dreef Stadion.

In een matige wedstrijd was OHL in de eerste helft op voorsprong gekomen nadat een afgeweken bal in doel verdween. Club profiteerde van een flater in de tweede helft om de 1-1 op het bord te schieten. Na 90 minuten stond een gelijkspel op het bord, en ook in de verlengingen werd er geen verschil gemaakt. Strafschoppen moesten een winnaar aanduiden. OHL miste twee elfmeters, Club YLA miste niet en won de strafschoppenreeks met 4-2. De doelvrouw van de Bruggelingen stopte de penalty's telkens ruim voor de lijn, maar de scheidsrechter zag er geen graten in. Een eerste trofee voor Club, OHL blijft met lege handen achter. Zij kunnen binnen enkele weken wel nog de kampioenstitel binnenrijven.