Stationsgebouw Tienen staat op instorten

Er werden hekken geplaatst om de reizigers te beschermen

Het stationsgebouw van Tienen verkeert al jaren in een verloederde staat. Meermaals vielen er al stukken van het gebouw en zelfs een raam op een voorbijganger. Op vraag van burgemeester Katrien Partyka (Team Tienen) werd de stabiliteit van het stationsgebouw onderzocht. Hieruit bleek dat er onmiddellijk instortingsgevaar dreigt en dat er dringend stabiliserende werken moeten worden uitgevoerd. 

De burgemeester heeft de NMBS via een deurwaardersexploot bevolen om deze werken uit te voeren binnen de zeven werkdagen, op straffe van een dwangsom van 5.000 euro per dag. "De stad verwacht dat de NMBS eindelijk haar verantwoordelijkheid neemt om de verloedering van het stationsgebouw te stoppen. In afwachting werd een veiligheidsperimeter ingesteld op perron 1 om de veiligheid van de reizigers te waarborgen", klinkt het bij het stadsbestuur van Tienen.

Ook het Agentschap Onroerend Erfgoed vraagt al twee jaar om maatregelen te treffen. "Hieraan werd geen gehoor gegeven, waardoor ook deze instantie zich genoodzaakt zal zien om bijkomende maatregelen te treffen en over te gaan tot het opstellen van een pv", klinkt het.

Lees meer over