Voorzitter Open Vld Tielt-Winge betrokken bij vechtpartij: "Ik werd geslagen met een baseballknuppel", beweert buurman

12 september 2024 | 10u13 | Gepost door redactie
armand en bart

In de Bremberg in de Tielt-Wingse deelgemeente Sint-Joris-Winge loopt het al langer scheef. Zo ook op 10 juli deze zomer, toen een burenruzie escaleerde. Voorzitter van Open Vld (de partij achter de lijst WIJ Tielt-Winge), Armand Willems, en zijn zoon Bart deelden een slag uit aan buurman Johan Winkels. Dat zou met een baseballknuppel geweest zijn. Het parket van Leuven communiceert niet over een lopend onderzoek maar de betrokken willen bij ons hun verhaal doen. 

“De ruzie duurt al jaren en zowat elke dag krijgen we af te rekenen met pesterijen maar het wordt almaar erger. In april bijvoorbeeld stuurde hij de economische inspectie en rsz op ons af maar die konden alleen maar vaststellen dat alles hier in orde is. We horen nu ook dat we nog een inspectie van de belastingen mogen verwachten. Hij maakt ons ook zwart bij anderen en vertelt pertinente leugens over ons bedrijf en de werking ervan”, steekt Bart van wal.

Situatie escaleerde in de zomer

De situatie escaleerde op 10 juli toen de buurman, zo zeggen vader en zoon, een blauw bord had geplaatst met daarop een zwart lint. “Volgens hem omdat hij supporter is van Club Brugge maar blauw is de kleur van Open Vld. Eerder uitte hij ook al doodsbedreigingen zodat we hier niet meteen mee konden lachen. We haalden het bord weg maar toen ik een koe bij een stier wilde zetten in een afzonderlijke weide om haar te laten dekken kwam de buurman naar me toe en eiste hij zijn bord terug op een agressieve manier. Ik had in mijn hand een stevige stok en een doek om de koe te blinderen want anders krijgen we die de straat niet over. De stok had ik niet bij omdat ik de buurman iets wilde aandoen maar gebruik ik om de stier terug te drijven want die kan agressief uit de hoek komen en ook de koe kan onberekenbaar zijn. Op een bepaald moment zag ik hem bruusk in zijn broekzak grijpen en heb ik met de stok geslagen op zijn hand zodat hij die zou openen, ik dacht dat hij een wapen uit zijn zak had gehaald. Om een lang verhaal kort te maken ontstond er daar een gevecht tussen ons maar op geen enkel moment werd er door mijn vader gezegd dat ik hem de kop moest inslaan zoals later werd beweerd, integendeel. Er was trouwens ook een getuige aanwezig”, legt Bart uit.

Daarmee is het verhaal niet ten einde want in augustus was er nog een incident. “Toen ik ging wandelen met de hond werd ik door Johan alweer verweten en het waren geen mooie woorden maar ik wandelde verder. Wanneer ik terugkwam werd er op mij geschoten vanuit de tuin of het huis van zijn moeder die ook in de straat woont. Wanneer ik hem later terug zag bootste hij het geluid van een kogel na."

Lees verder onder de foto.

blauw bord
Het bord waarover het gaat.

Buurman heeft andere versie van de feiten

Buurman Johan komt met een andere versie van de feiten. “Al dertig jaar lang heeft onze familie problemen met de familie Willems. Armand beging doorheen de jaren verschillende inbreuken, waaronder illegaal storten van afval, en dan diende ik klacht in. Al jaren krijgen we af te rekenen met pesterijen en bedreigingen en de zoon probeerde mij ook al van de weg te rijden en eerder al te slaan. In juli werd ik wel degelijk afgeslagen door de twee en ik kreeg zowel klappen op mijn lichaam als op mijn hoofd te verwerken, er werd ook een baseballknuppel gebruikt en geen stok zoals zij beweren. Er werden op spoed meerdere verwondingen vastgesteld. Ik heb ook geen schot gelost zoals ze beweren. Er is bij mij thuis een huiszoeking gebeurd en er werd geen wapen gevonden, logisch want ik heb nog nooit een wapen gehad. Intussen durven wij nog amper buiten te komen. Recent nog wandelde mijn moeder tot in de helft van straat terwijl ik buiten zat. Als ze bijna terug thuis was liep Bart in de zijstraat van de Bremberg en kwam tot aan mijn huis. Hij keek even en was weer weg naar huis.” 

Armand blijft naar eigen zeggen in elk geval voorzitter van Open Vld.

Lees meer over