Halensebaan in Diest weer open voor alle verkeer

Halensebaan

De Halensebaan (N2) in Diest is terug open voor het verkeer. Het Agentschap Wegen en Verkeer voerde er sinds 17 april onderhoudswerken uit. De foto is louter illustratief.

Het nieuwe wegdek verbetert het rijcomfort van de weggebruikers. Ook het kruispunt met de Webbekomstraat werd met enkele aanpassingen veiliger gemaakt. Een mobiel werfteam zorgt nu voor de laatste afwerkingen. Op vrijdag 23 juni kon de weg terug opengesteld worden voor het verkeer.

De slechte betonvakken lagen verspreid en werden lokaal opgebroken. Hierna legde de aannemer een nieuwe verharding aan. In de komende weken plaatst een mobiel werfteam nog prefab middeneilanden maar dat zal enkel lokaal voor hinder zorgen.

Over een afstand van 300 meter vernieuwde Wegen en Verkeer lokaal de betonplaten op het kruispunt met de Webbekomstraat en tussen het kruispunt en de aansluiting van de parallelweg op de Halensebaan. Het is er nu opnieuw comfortabel rijden.

Bovendien steken voetgangers en fietsers op het kruispunt met de Webbekomstraat nu veilig in twee stappen over aan de twee nieuwe oversteekplaatsen met middengeleiders.

Lees meer over