Koning Albertstraat wordt vernieuwd

albertstraat

Vanaf maandag 7 augustus herstelt Stad Diest de voetpaden en parkeerplaatsen in de Koning Albertstraat. De kasseien worden aangelegd met dezelfde materialen als in de winkelwandelzone. De stad vernieuwt meteen ook de nutsleidingen in samenwerking met Fluvius, De Watergroep en de telecomoperatoren. De werken moeten klaar zijn tegen eind november.

De voorbereidende werken starten op maandag 7 augustus. Daarna vervangen de nutsmaatschappijen de leidingen en kabels. Gelijktijdig vernieuwt de aannemer de voetpaden. In een eerste fase wordt er gewerkt aan de zijde van de even huisnummers, later verplaatsen de werken zich naar de zijde met oneven huisnummers.

Tijdens de werken blijft doorgaand verkeer mogelijk, er geldt een opschuivend parkeerverbod ter hoogte van de werkzone. Woningen en handelszaken blijven bereikbaar.

Ook na de uitvoering van de werken mogen inwoners niet meteen gebruik maken van de nieuwe voetpaden omdat de klinkers eerst voldoende moeten uitharden.

“Wij zijn ons ervan bewust dat de werken hinder zullen veroorzaken, maar proberen deze tot een minimum te herleiden,” vult schepen Bart Stals (DDS) aan. “Iedereen voelt ook de noodzaak om dit aan te pakken en we kijken uit naar de afgewerkte straat.”

Lees meer over