Meerdere overtreders betrapt tijdens controle van politie en belastingdienst

Facebook politie Hageland

Agenten van de politiezone Demerdal-DSZ organiseerden vorige week donderdag een verkeersactie in samenwerking met Vlabel (Vlaamse Belastingdienst). Tijdens de controles, verspreid over het grondgebied van de politiezone, liepen meerdere bestuurders tegen de lamp.

Zo reed een bestuurder uit Halen rond met een niet-verzekerd voertuig en beschikte hij niet over een geldig keuringsbewijs. Omwille van achterstallige belastingen werd zijn voertuig door Vlabel getakeld.

Een dertigjarige vrouw beging dan weer overtredingen rond het voorlopig rijbewijs en de technische keuring. Ze reed rond met twee passagiers en zonder L-teken. Een man uit Geetbets testte positief op drugs in het verkeer. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor een periode van 15 dagen en een tweede intrekking van 15 dagen volgde voor een vrachtwagenbestuurder die met zijn gsm-toestel in de hand stuurde. 

Twee voertuigen van eenzelfde eigenaar werden tenslotte bekeurd voor achterstallige belastingen en het ontbreken van een geldig keuringsbewijs. Zijn derde voertuig kreeg, na controle door de keuring, een rode kaart en was bijgevolg verboden tot het verkeer. 

 

Lees meer over