Man staat terecht bij de Leuvense rechtbank voor verkrachting van vrouw uit Tienen: "Ik probeerde haar te helpen"

11 september 2024 | 09u33 | Gepost door redactie
Uitspraak volgt op 8 oktober 2024.

De 38-jarige Thomas V. staat voor de Leuvense rechter terecht voor verkrachting van een vrouw uit Tienen. De feiten speelden zich af in haar eigen huis. De man hangt een celstraf van zes jaar boven het hoofd. 

De feiten dateren van 2022, aldus HNB. De vrouw was de avond voordien wat gaan drinken. Volgens de camerabeelden had ze niet zoveel gedronken, maar mede door de slaapmedicatie verkeerde ze in een roes. Ze reed zelf naar huis, maar had moeite om de garage binnen te rijden. Een getuige, Thomas V., gaf in een later verhoor aan dat hij haar had begeleid naar haar appartement. 

De volgende ochtend belde de vrouw naar de hulpdiensten met de melding dat ze dacht verkracht te zijn. Ze had pijn tussen haar benen en werd wakker tussen haar beide matrassen. Thomas V. werkte mee aan het onderzoek tot aan het punt dat men hem vroeg om DNA af te staan, gezien er in het appartement DNA van een man gevonden was. Maar ineens daagde de man niet meer op, ook zijn gsm-nummer was afgesloten en hij was eveneens verhuisd naar Gembloux. Toen hij gevonden werd, bleek dat het DNA overeenkwam met dat in het appartement. 

Thomas gaf aan dat hij haar had gevonden, maar dat hij haar probeerde te helpen zoals een goede huisvader dat zou doen. "Ik heb nooit de intentie gehad om misbruik te maken van haar, want ik heb echt geen slechte bedoelingen." Het openbaar ministerie ging niet akkoord met het hele verhaal. De procureur eist een celstraf van zes jaar voor de beklaagde. Uitspraak volgt op 8 oktober 2024.

Lees meer over