Boutersem behoort tot de Leuvense vervoersregio

3 februari 2021 | 16u56 | Gepost door christian.henn…
Boutersem bij Vervoersregio
Mobiliteit is een thema dat de gemeentegrenzen overschrijdt. Met de oprichting van vervoerregio’s hebben de gemeenten nu een kader waarbinnen ze kunnen samenwerken aan mobiliteitsuitdagingen. Boutersem vraagt aan wie een mening heeft over mobiliteitsuitdagingen en mogelijke oplossingen, om zeker de online bevraging van Vervoerregio Leuven in te vullen.

Boutersem behoort tot de Leuvense Vervoerregio. Dit is één van de 15 regio’s en die telt 31 steden en gemeenten. ‘We staan als vervoerregio voor de enorme uitdaging om inclusieve, gedragen doelstellingen te formuleren om zo de economische en demografische groei te ondersteunen met een weldoordacht mobiliteitsbeleid en duurzame ruimtelijke ordening’, aldus een mededeling van de Vervoersregio.

Het is niet de bedoeling om een theoretisch plan uit te werken zonder enige voeling met de realiteit. De ideeën, suggesties, visies, bekommernissen, enz. de bevolking, de  lokale experten, zijn dan ook essentieel in het hele proces.

Je kan het introductiefilmpje bekijken via de facebookpagina Boutersem … Buitengewoon.  Wie geen computer heeft kan terecht op de PC's in de Bibliotheek of kan een afspraak maken bij de mobiliteitsambtenaar via 016 /72.10.79.

Info: https://www.boutersem.be/vervoerregio-leuven

Lees meer over