Dubbele stippellijn als fietsmarkering moet weg aan de Koutemstraat in Vertrijk

5 juni 2021 | 14u08 | Gepost door christian.henn…
De dubbele stippellijn moet weg
In het najaar van 2020 werd een nieuw fietspad tussen Willebringen en Vertrijk aangelegd. Daarnaast was er voorzien om fietssuggestiestroken aan te leggen aan de Koutemstraat tot in het centrum van Vertrijk. Nu is er verkeerdelijk een fietspad wegmarkering aangebracht. Die wordt verwijderd op maandag 7 juni.

Voor het aanbrengen van de wegmarkering werd gewacht op betere weersomstandigheden. Een onderaannemer heeft op de aansluiting met de dorpskern van Vertrijk in de Koutemstraat een fietspad-markering aangebracht i.p.v. een markering voor fietssuggestiestroken. Zoals de markering met dubbele stippellijnen (foto) is aangebracht mogen auto’s er zelfs niet over rijden, laat staan op parkeren.

“We konden geen fietspad maken aan de Koutemstraat omdat daar hogergelegen opritten zijn. Als we een fietspad hadden gelegd zou de hellingsgraad van de opritten tot 33% gegaan zijn, dus veel te groot. Vandaar dat geopteerd werd voor fietssuggestiestroken. Maar nu werd daar dus verkeerdelijk een fietspad-markering aangebracht”, zegt burgemeester Chris Vervliet (CD&V).

Intussen werd de aannemer al gecontacteerd en zal de buitenste onderbroken markering verwijderd worden op maandag 7 juni. Het aanbrengen van de markering aansluitend op de dorpskern van Willebringen wordt uitgesteld tot na het uitvoeren van de geplande wegenis - en rioleringswerken in de Torenhofstraat.

Lees meer over