Frustratie en verbazing na aanpassen verkeerssituatie

26 juli 2023 | 16u15 | Gepost door redactie
Groot OVerlaar

Sinds enkele dagen zijn de voorrangsregels in Groot Overlaar te Tienen verandert, tot grote frustratie van autobestuurders en omwonenden, zo blijkt op sociale media

Op de Facebookgroep Ge zijt van Tienen als ge … reageren veel bestuurders en bewoners gefrustreerd. Bewoners zijn verbaasd en zeggen geen enkele communicatie te hebben ontvangen hierover.

Bestuurders hebben het dan weer over het feit dat ze de nieuwe borden niet opmerkten en dat er gevaarlijke situaties ontstaan, anderen zeggen dan weer dat ze de borden wel hebben gezien.

“Die borden staan ook heel ongelukkig en zijn niet zo zichtbaar”, klinkt het in de groep en “ook het zebrapad en bijhorende verhoog is een gevaar waar al meerdere auto’s tegenaan geknald zijn.”

“Door de komst van de school de Toverwijzer moesten er een aantal aanpassingen gebeuren in de omgeving om alles veilig te maken, hierdoor hebben we de voorrangsregels vorige week aangepast. We gaan nog extra borden plaatsen en ook de stoeprand aan het zebrapad zal duidelijker worden aangegeven. De politie is de situatie al even gaan bekijken, we volgen dit zeker op”, reageert schepen van Mobiliteit Liesbeth Vanderloock (cd&v).

Tekst: Laurien Holsbeeks

Lees meer over