Klanten vast op parking BNP Paribas Fortis in Tienen: politie moet bareel openen

Bij BNP Paribas kan je altijd parkeren als je inscant met je bankkaart

Toen een aantal klanten op vrijdagochtend bij BNP Paribas Fortis op de Grote Markt in Tienen ging parkeren, geraakten ze tot hun verbazing niet meer naar buiten. Zo ook Amber Eyletten (22) uit Tienen.

Toen Amber deze morgen ging parkeren in de BNP Paribas en niet meer buitengeraakte, schrok ze wel even. “Ik ging deze ochtend, zoals gewoonlijk, naar de BNP Paribas Fortis op de Grote Markt in Tienen om mijn bankrekening te checken. Dat gaat namelijk niet online bij deze kaart. De poort stond open en de bareel ging open met de scan van mijn bankkaart. Maar toen ik buiten wilde gaan, ging de bareel niet meer open. Ik heb toen gebeld naar het nummer dat op het scherm kwam en pas na een tijdje kreeg ik iemand vast die opnam. Die vertelde me eerst op een nonchalante manier dat ik mijn kaart moest kon scannen, maar dat lukte niet. Daarna vertelde ze me dat de contactpersoon in kwestie met verlof was en pas maandag kon reageren. Ik was echt in paniek, want ik heb mijn auto elke dag nodig voor mijn werk. Uiteindelijk ging ik naar de politie en die hebben dan de bareel voor mij geopend", zo doet zij haar verhaal.

De lokale politiezone Getevallei bevestigt de feiten: “Om 11.07 uur kwam er inderdaad iemand melden dat de bareel toe was van de bank. We zijn er naartoe gegaan en hebben deze geopend. Er waren vier auto’s aan het wachten. Daarna hebben we het bareel terug gesloten", aldus de politie.

BNP Paribas reageert kort. “Wij hebben geen oproep ontvangen op ons interventienummer, waarschijnlijk was dit op een nummer van een externe firma. Veel meer informatie hebben we niet doorgekregen buiten dat inderdaad de politie is langs geweest is en dat er drie à vier auto’s stonden te wachten. We kunnen hier pas maandag gepast op reageren.”

Lees meer over