Verkeerssituatie Grote Markt in Tienen volgende week helemaal omgegooid

3 juni 2021 | 15u18 | Gepost door rik.poulman@te…
Grote Markt Tienen
De werken aan de Grote Markt van Tienen schieten goed op. Vanaf maandag 14 juni wordt het kruispunt van de Grote Markt met de Leuvensestraat en Dr. J. Geensstraat afgesloten. De parking op het marktplein is dan ook niet meer bereikbaar.

Momenteel wordt er op de Grote Markt gewerkt aan de noordzijde van de Grote Markt tussen het kruispunt met de Gilainstraat (kruispunt niet inbegrepen) en het kruispunt met de Leuvensestraat met de Dr. J. Geensstraat.

Vanaf maandag 14 juni tot eind augustus wordt dat kruispunt afgesloten. In het onderste gedeelte van de Leuvensestraat (tussen de Grote Markt en de Oude Vestenstraat) wordt plaatselijk tweerichtingsverkeer ingevoerd, om toeleveringen aan de handelszaken mogelijk te maken.

In de werfzone zal steeds gezorgd worden voor een doorgang voor de voetgangers, tussen de blauw/gele panelen en de gevellijn zodat de woningen en handelszaken toegankelijk blijven. De bushalte op de Grote Markt wordt in deze fase nog steeds niet bediend.

Het kruispunt van de Grote Markt met de Peperstraat en de Broekstraat zal vanaf maandag 14 juni opnieuw open zijn. Vanuit de Peperstraat kan het verkeer dan opnieuw de Broekstraat inrijden. De Grote Markt zelf is niet bereikbaar komende vanaf de Peperstraat.

Wie vragen heeft met betrekking tot de werken, kan elke dinsdag van 8 tot 12 uur terecht in het infopunt gelegen in het voormalige Suikermuseum op de Grote Markt 6 of contact opnemen met Viabuild, gsm 0471 99 41 40, markt.tienen@viabuild.be.

Op www.tienen.be/grotemarkt is meer info over het project te vinden.

Nog even vermelden dat er voor het plaatsen van een bouwkraan de Kattenstraat op donderdag 10 juli de ganse dag afgesloten is voor doorgaand verkeer.

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Lees meer over