N-VA Tielt-Winge keurt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen goed: “We gaan voluit voor het bestuur!”

26 juni 2024 | 11u44 | Gepost door redactie
“Met dit team gaan we voluit voor het bestuur”, aldus lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Katrien Houtmeyers

De N-VA-afdeling van Tielt-Winge heeft gisteravond de lijst goedgekeurd waarmee ze op 13 oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt. Op de lijst staan 21 sterke kandidaten die een mooie mix vormen naar leeftijd, geslacht en woonplaats. “Met dit team gaan we voluit voor het bestuur”, zegt lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Katrien Houtmeyers enthousiast.

N-VA pakt als eerste partij in Tielt-Winge uit met een volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Dat betekent dat 21 kandidaten zich achter het team én de standpunten van de partij hebben geschaard. “We zijn heel trots op dit team”, zegt Jo Smekens, huidig gemeenteraadslid en voorzitter van N-VA Tielt-Winge. “Het is een hele sterke lijst geworden, evenwichtig ook. Alle leeftijden, deelgemeenten en geslachten zijn mooi vertegenwoordigd.”

Inzetten op vernieuwing

Opvallend is dat er naast enkele vertrouwde gezichten sterk is ingezet op vernieuwing. Dat begint al bij de lijsttrekker, Katrien Houtmeyers. Zij werd bij de Vlaamse verkiezingen van 9 juni nog verkozen tot Vlaams parlementslid met maar liefst 15.517 voorkeurstemmen en wil in haar eigen gemeente voluit voor de burgemeesterssjerp gaan. “Met dit team ben ik ervan overtuigd dat we Tielt-Winge een mooie toekomst kunnen geven. Verandering is het sleutelwoord, zowel in onze gemeente als binnen onze partij.”

De top drie van de N-VA-lijst wordt aangevuld met ondernemer Bart Willems (47) op twee en Ilse Roelants (46) uit Meensel-Kiezegem op drie. Roelants is vooral bekend als eigenares van bloemenwinkel Pimpernel. De jongste kandidaat op de lijst is studente biomedische wetenschappen Amber Van Wynsberghe (19) uit Winge, de oudste is key accountmanager Herman Verhoeven (64) uit Houwaart. Nog een opvallende naam is student Dries Aertgeerts (21) uit Meensel-Kiezegem. Hem ken je mogelijk als zoon van de uitbaatster van ’t Klein Verlet.  Afsluiter van de lijst is Eric Roskin (53) uit Meensel-Kiezegem. Hij maakte een aantal jaar geleden de overstap naar de toenmalige partij Samen, maar keert nu met veel enthousiasme terug om de N-VA-lijst te duwen.

“Binnenkort pakken we uit met meer info over onze kandidaten en de speerpunten over hoe we Tielt-Winge in de toekomst willen besturen. Ik kan dus iedereen die onze gemeente genegen is, aanraden om ons op de voet te blijven volgen!”, besluit Houtmeyers.

We geven u onderstaand nog graag de volledige lijst mee.

 

  1. Katrien Houtmeyers
  2. Bart Willems
  3. Ilse Roelants
  4. Jo Smekens
  5. Frederik Vranken
  6. Amber Van Wynsberghe
  7. Herman Verhoeven
  8. Cathy Vanhee
  9. Filip Charlier
  10. Natalie Sergeant
  11. Erwin Janssens
  12. Sofie Goethuys
  13. Borges Moutoundou
  14. Griet Dierckx
  15. Koen De Backer
  16. Kim Dierckx
  17. Dries Aertgeerts
  18. Nancy Verstraeten
  19. Eddy Vanderstukken
  20. Birgit Berlanger
  21. Eric Roskin

 

 

 

Lees meer over