Nieuwe trajectcontrole in Bekkevoort is vanaf vandaag actief

bekkevoort

We hadden er u al eerder voor gewaarschuwd maar in Bekkevoort is vanaf vandaag een nieuwe trajectcontrole actief op de Oude Tiensebaan, tussen de Staatsbaan en de Robbesrodetraat. Overtreders krijgen een GAS-boete tussen 53 en 163 euro, afhankelijk van de ernst van de overtreding. Later dit jaar komen er nog drie trajectcontroles op andere plaatsen in de gemeente.

De gemeente beheert de nieuwe trajectcontrole maar een gespecialiseerde firma treedt op  als sanctionerende ambtenaar. De controle komt er omdat er in Bekkevoort almaar meer verkeer is op de gewest- en gemeentewegen en de gemeente ook almaar meer bovenlokaal verkeer te verwerken krijgt. 

Lees verder onder de foto.

bekkevoort
Nieuwe trajectcontrole is vanaf vandaag actief

Nog meer controles op komst 

Naast de camera’s op de Oude Tiensebaan, komt er ook een trajectcontrole, in de loop van het jaar, in de Minnestraat, Eugeen Coolstraat en de Tiensebaan. “Door in te zetten op automatische snelheidshandhaving op de gevaarlijke punten kan de politie in de toekomst meer verkeerscontroles uitvoeren in de woonbuurten. Sinds 2021 kunnen lokale besturen, via een automatisch vaststellingssysteem, De GAS-boetes zijn hetzelfde als de onmiddellijke inningen voor gelijkaardige overtredingen en liggen tussen 53 en 163 euro, afhankelijk van de ernst van de overtreding”, luidt het nog bij de initiatiefnemers.

Lees meer over