DJ Jos jaagde destijds zigeuners weg in Landen en stopt nu als geluidstechnieker van Sam Gooris

Sam en Jos

Jos Thijs of DJ Jos uit Linter was jarenlang de geluidstechnicus en tourmanager van Sam Gooris maar stopte daar intussen mee. “Ik had gedacht dat ik het veel meer zou missen maar dat valt eigenlijk mee. Nu heb ik meer tijd voor de familie.” Destijds werd de DJ bekend omdat hij door Landens burgemeester Gino Debroux werd ingehuurd om zigeuners weg te jagen met luide muziek.

Sam en Jos leerden elkaar zo’n kwarteeuw geleden kennen. “Zijn geluidstechnieker stopte ermee en Leopold 3, waar ik voor werkte, deed dat ook. Van het ene kwam dus het andere en we hebben fantastische jaren beleefd. Als je mij vraagt om één herinnering op te rakelen is dat moeilijk want het zou oneer aandoen aan al die andere momenten.”

Niet meer combineerbaar

Jos was niet alleen geluidstechnieker voor Gooris maar heeft ook een eigen landbouwbedrijf en verhuurt licht- en muziekinstallaties. “Rond nieuwjaar nam mijn vriendin dan ook nog het landbouwbedrijf van haar familie over. Het was niet meer te combineren maar we weten dus zeker wat doen. Anderzijds komt er toch ook wat tijd vrij want vooral in de weekends was ik er amper of niet voor de thuisbasis. Daar heb ik best wat tijd in te halen”, lacht Jos die veel respect heeft voor de artiest.

“Sam is een crème van een mens. Hij staat met zijn twee voetjes op de grond en dat kan je niet van elke artiest zeggen. Ik kan een boek schrijven over de jaren met Sam en we hebben Vlaanderen echt doorkruist. Er zijn weinige dorpen of zalen waar we niet geweest zijn. Het was heel fijn maar nu is het tijd voor iets anders.”

Dat respect is trouwens wederzijds want ook Gooris heeft alleen lovende woorden voor zijn gewezen geluidstechnicus. “Al die jaren hebben we ons geweldig geamuseerd. Het was veel meer dan een professionele relatie want ook als vriend is hij onbetaalbaar.” 

 

 

 

Lees meer over