In Rotselaar én Tremelo is er 's nachts na optredens in Werchter straatverlichting voorzien

led Rotselaar
Zowel Rotselaar als Tremelo laten 's nachts het licht branden als de bewoners van hun gemeente 's nachts terugkeren van het festival of een optreden in Werchter. In Tremelo is dat een primeur.

"Bij ons kadert die verlichting in een breder verhaal gezien het gegeven van onze Werchterse deelgemeente waar de concerten plaats vinden. Aan het begin van de legislatuur in 2018 werd al beslist dat de straatverlichting verLED zou worden en dat doorheen de hele gemeente. In Werchter zelf blijven uiteraard de lichten overal branden, gezien er vele locaties zijn met een gemengde verkeersstroom bestaande uit wagens, fietsers en voetgangers. Al onze grote assen en onze doorgangwegen zijn van LED-verlichting voorzien, dus ook in Rotselaar en Wezemaal. Enkel de kleine straatjes waarin er amper gemengd verkeer doorkomt, vormen hierop een uitzondering", aldus burgemeester Jelle Wouters (ROX).

In Tremelo viel er op sociale media veel geklaag te rapen omtrent het onveilig huiswaarts keren met de fiets na concerten in Werchter gezien het gebrek aan verlichting. 

Tremelose burgemeester Bert De Wit (CD&V) had weken geleden, voor de concerten, al contact met Fluvius om de straatverlichting niet te doven. Omdat alles manueel in de cabines moest aangepast worden, kan de straatverlichting pas vanaf nu op concertdagen tot één uur ‘s nachts blijven branden. Dit zou voor de start van Rock Werchter op donderdag geregeld moeten zijn.

In alle uitvalswegen vanaf Werchter blijft de verlichting 's nachts branden. Dat zijn onder meer de Hoevestraat, Werchtersebaan, Bruggelandenstraat, Basdongenstraat en Boterstraat. Op zondagnacht blijft het licht eveneens branden in het Tremelose centrum als gevolg van de braderij die daar ingericht zal worden.

Lees meer over