Supporters voetbalclub bouwen eigenhandig tribune om hun club te steunen in Tremelose derby

Vlnr bestuursleden van SC Baalcelona Dieter Van Dorpe, Jef De Preter en Kenny De Preter

De Tremelose derby van deze zondagnamiddag van Baal tegen Tremelo, brengt een nieuwe tribune met zich mee. Vader en zoon Jef en Kenny De Preter, beiden bestuursleden van fanclub SC Baalcelona, bouwden het. Ze begonnen ermee begin juni en de laatste aanpassingen werden deze week nog aangebracht.

De vorige tribune, een houten exemplaar, was al een jaar of twee versleten. Feestvierende fans waren er toen doorgezakt. De constructie uit beton telt vier opgaande rijen en per rij is er plaats voor twintig supporters, in totaal kunnen er dus tachtig fans terecht. 

“We zijn aan de bouw ervan begonnen begin juni”, klonk het bij vader Jef (71) en zoon Kenny (45) De Preter, uiteraard beiden uit Baal. “Om fondsen hiervoor bij elkaar te sparen zijn we onder andere gaan tappen op de kermis in Baal en hebben we nog enkele andere activiteiten ondernomen. We hadden ook nog wat geld in kas van de supportersclub en wilden dat spenderen aan de club”, vertelde bestuurslid Van Dorpe (32).

Het materiaal voor de tribune kostte enkele duizenden euro’s. De uren die vader en zoon De Preter erin investeerden om het te bouwen, vallen niet te tellen. De balustrade, geschonken door Jamapro Aannemingen uit Tremelo werd deze week nog definitief vastgezet. 

Burgemeester en Baalse ex-speler Bert De Wit (CD&V) zal deze zondagnamiddag net voor de match het lintje komen doorknippen. 

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play
Vlnr bestuursleden van SC Baalcelona Dieter Van Dorpe, Jef De Preter en Kenny De Preter op hun nieuwe tribune

Lees meer over