Spoorkruiper legt verkeer tussen Leuven en Aarschot lam

Tivolibrug afgesloten door instortingsgevaar
Aan het station van Wezemaal merkte een treinbestuurder een jongeman op die over de treinsporen kroop. De noodremprocedure werd ingezet, de treinen tussen Leuven en Aarschot reden even niet.

De conducteur in kwestie zag een jongeman over de sporen kruipen en trok aan de noodrem. Hij bestuurde de trein van Leuven die onderweg was naar Antwerpen. Het treinverkeer lag stil tot 6.30 uur. De politie werd erbij gehaald, zij konden de spoorkruiper die vermoedelijk onder invloed ageerde, niet meer aantreffen.

De ochtendspits op de sporen werd hierdoor deels verstoord daar er sprake was van enkele afschaffingen van treinen en vele vertragingen. In totaal hebben 75 treinen samen een vertraging opgelopen van 750 minuten en zijn er bovendien ook een twintigtal treinen volledig of gedeeltelijk afgeschaft door dit incident.

"Dit sluit aan bij onze jaarcijfers rond spoorlopen die we vorige vrijdag hebben gecommuniceerd: samengevat een stijging van het aantal spoorlopers en gemiddeld 10 uur vertraging per dag. Meer info daaromtrent kan je vinden op Spoorlopen jaarcijfers 2022: 6 doden en een recordvertraging van 10u per dag! (infrabel.be) Voor Vlaams-Brabant is het aantal spoorlopers in 2022 (78 meldingen) ongeveer hetzelfde als in 2021", aldus woordvoerder van spoorwegbeheerder, Frédéric Petit.

Lees meer over