Nieuwe betonverharding voor Ambachtenlaan in Tienen

De werkzaamheden worden uitgevoerd in twee fasen.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt vanaf maandag 30 september over een deel van de Ambachtenlaan in Tienen ter hoogte van de industriezone.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in twee fasen, met elk een doorlooptijd van drie weken per rijrichting. 
Tijdens de werken wordt steeds één rijstrook en het fietspad ingenomen van maandag tot vrijdag tussen 7u ’s morgens en 16u. 

Afsluiting ter hoogte van de Oude Spoorweg
Tijdens de volledige duur van de werken wordt de werfzone afgesloten ter hoogte van de Oude Spoorweg in de richting van de rotonde Hagboomken. 

Van 30/09/2024 tot 20/10/20204 gaat de eerste fase in werking. Hierbij zal er een vernieuwing zijn van de betonplaten op de rechter weghelft richting Oude Spoorweg aan de kant van de velden. Tijdens de tweede fase, van 21/10/2024-10/11/2024 zal er een vernieuwing zijn van de betonplaten op de linker weghelft richting rotonde Hagboomken, dit aan de kant van de bedrijven. 

Hinder en eenrichtingsverkeer met omleiding via Industriepark en Slachthuisstraat

Voetgangers kunnen langs de werfzone lopen, maar dienen voorzichtig te zijn vanwege de aanwezigheid van grote machines. Tijdens en na het betonneren mogen voetgangers de Ambachtenlaan niet oversteken; ze worden geadviseerd om tot het einde van de werfzone door te lopen om de straat te kruisen.

Fietsers vanuit het bedrijventerrein kunnen zich verplaatsen via het Kluizenaarspad, onderdeel van de fietssnelweg Tienen - Diest (F22). Fietsers vanaf de Schotelbeemdstraat kunnen de Ambachtenlaan nog kruisen richting het Kluizenaarspad. 

Gemotoriseerd verkeer: Aan de rotonde Hagboomken kan het verkeer altijd de Ambachtenlaan richting Oude Spoorweg inrijden en de omleiding volgen op de weghelft waar er niet gewerkt wordt. De omleiding blijft in één richting ingesteld tijdens de volledige duur van de werken richting Oude Spoorweg via Industriepark - Slachthuisstraat - Bergévest - Aandorenstraat en Sint-Truidensesteenweg. 

Bedrijven in de werfzone van de Ambachtenlaan blijven bereikbaar via één rijstrook, maar moeten bij het uitrijden de verplichte rijrichting naar links volgen en de omleiding nemen om het bedrijvenpark te verlaten. Er geldt een parkeerverbod en snelheidsbeperking (30 km/u.) in de werfzone.

Bussen van De Lijn ondervinden geen hinder door de werken. Er rijden geen diensten van De Lijn binnen deze bedrijvenzone.

Lees meer over