21ste editie van Hagherun is schot in de roos met een stoet van maar liefst 3 kilometer

De bewoners kijken hier lang naar uit

Elk jaar wordt bij Stichting M.M. Delacroix in Tienen Hagherun georganiseerd, een event waarbij motards de bewoners trakteren op een rit van maar liefst 100 kilometer. 

Het event, dat dit jaar voor de 21ste keer werd georganiseerd, ging door op zaterdag 14 september. Een stoet met 27 motards met zijspan, 6 quads, 10 trikes en 21 cabrio’s vertrokken op campus Ten Haghedorne  en reden langs Tienen, Goetsenhoven, Hélécine, Orp-Jauche, Linsmeau, Landen, Gingelom en Wommersom. ’s avonds vond de jaarlijkse barbecue plaats In Campus Ten Haghedorne.

Het vertrouwen tussen motards en bewoners groeit

“Stichting M.M. Delacroix  is een warme thuis voor een 270-tal kinderen en volwassenen met een matig tot diep verstandelijke beperking en voor personen met een niet-aangeboren hersenletsel”, begint Community Manager Nele Struys. 

“Wij doen veel activiteiten voor onze bewoners, zoals onder andere Hagherock en Hagherun. En je zit ook dat het vertrouwen van de motards, die zowel uit Nederland als uit België komen, en de bewoners langs beide kanten groeit. Vaak vragen beide partijen om hun vaste partners. 

Het gaat vooral om de ervaring

We hebben, op de 100 kilometer die we rijden, ook 35 seingevers. Als we de lengte van onze stoet samen tellen, komen we aan drie kilometer. Het geweldige is dat de bewoners hier echt naar uitkijken. Je ziet de glimlach van begin tot einde. Geld hangt er niet aan vast, maar het is vooral de ervaring, zowel voor onze bewoners als voor de motards. Beide partijen genieten hier echt van, het is puur voor het plezier. 

Natuurlijk kan niet iedereen meedoen en sommigen maar een kortere rit. We zorgen daarom voor ervaring op maat voor onze bewoners. De cabrio's die meereden, konden gebruikt worden voor degenen die minder mobiel waren.

Tekort aan ziekenhuisplaatsen voor kinderen

Stichting M.M. Delacroix werd gesticht in 1950 door de familie Delacroix, omdat er in Tienen een tekort was aan ziekenhuisplaatsen voor zieke kinderen. De stichting werd vernoemd naar Marguerite-Marie, een van de kinderen van het gezin, die overleed toen ze 13 jaar was. 
Er zijn drie campussen, de welbekende in de Delportestraat in Tienen, een in de Kapucijnenstraat en een laatste Hakendover. Vanaf volgend jaar zal de site in de Delportestraat sluiten en verhuizen naar het nieuwe gebouw op de campus Ten Haghedorne op de Sint-Truidensesteenweg in Tienen.”

De bewoners genieten er zichtbaar van
De stoet is 3 kilometer lang
Het vertrouwen tussen motards en de bewoners is door de jaren heen gegroeid.

Lees meer over