Steenweg N212 in Scherpenheuvel-Zichem wordt veiliger voor weggebruikers

De foto is louter illustratief

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant asfalteringswerken op de Steenweg op Scherpenheuvel en Molenstraat (N212) in Scherpenheuvel-Zichem vanaf woensdag 18 september om 20 uur, De werken gaan 's nachts door. Over een afstand van 2,3 km krijgt het wegdek een opknapbeurt vanaf het kruispunt met de Veststraat in Zichem en het kruispunt met de Rozenstraat in het centrum van Scherpenheuvel. De aannemer verwijdert eerst de bovenste laag asfalt van de rijweg en legt nadien een nieuwe laag asfalt aan. 

"Het wegdek heeft echt nood aan vernieuwing en we zijn dan ook blij dat deze werken eindelijk op de planning geraakt zijn. Nooit tevoren werd er zoveel geïnvesteerd op onze gewestwegen" zegt schepen van Openbare Werken Jan Boeckx (Blauw SZ).

In samenspraak met het Agentschap Wegen en Verkeer werd ervoor gekozen om de werken ’s nachts uit te voeren." Dit betekent dat er enkel ’s nachts een omleiding moet worden ingevoerd, Bij de bevraging van de scholen, in het kader van de veilige schoolomgevingen, kwam de fietsoversteek ter hoogte van de Vossekotstraat ook enkele keren naar voren. Er werd door het Agentschap Wegen en Verkeer een plan opgemaakt om deze fietsoversteek te beveiligen. Zo wordt deze ontdubbeld en zullen fietsers voortaan de mogelijkheid krijgen om in het midden van de rijbaan te wachten en zo de oversteek in twee  bewegingen te maken, wat veiliger is."

 De werken vatten aan op woensdag 18 september om 20 uur en, als alles volgens planning verloopt, eindigen deze op zaterdagochtend 20 september 

 

 

 

 

Lees meer over