Trein stilgevallen in Kortenberg, treinverkeer tussen Brussel en Luik onderbroken

Defecte trein station Herent
Door schade aan de bovenleiding in het station van Brussel-Noord viel er een trein stil in Kortenberg. Verschillende treinen werden afgeschaft, de hogesnelheidstrein tussen Brussel en Luik rijdt niet.

Aan het station Brussel Noord werd deze ochtend rond 6 uur aan perron drie schade vastgesteld aan een bovenleiding. Omstreeks 6.15 uur viel hierdoor een trein stil in het station van Kortenberg, de trein kreeg niet genoeg stroom. 

"De oorzaak van de schade is onduidelijk. Het heeft wel een enorme invloed op de ochtendspits en voor de treinen op de as Brussel-Leuven-Luik. De hogesnelheidstrein hiertussen is tot nader order afgeschaft, je kan wel een gewone trein pakken tot Luik en dan terug overstappen op de hogesnelheidstrein", verzekert woordvoerder Thomas Baeken van Infrabel.

De vertragingen bedragen ongeveer een kwartier, er werden ook verschillende treinen afgeschaft of omgeleid. "Deze treinen werden afgeschaft om de rest van het treinverkeer wat zuurstof te geven", klonk het nog. Gezien de grote afstanden op het traject tussen Brussel en Luik werden er geen vervangbussen ingelegd.

Lees meer over