Vanaf deze dinsdagavond opnieuw staking op de sporen, 48 uren beperkt treinverkeer

Het zou de grootste spoorstaking sinds 2017 moeten worden, deze gaat deze dinsdagavond in voor een duur van 48 uren. Tien minuten minder opstarttijd voor treinbegeleiders ligt aan de oorzaak, opnieuw betaalt de reiziger de prijs hiervoor.

"Door een staking van het gemeenschappelijk vakbondsfront bij alle spoorwegmaatschappijen bij de NMBS, Infrabel en HR Rail zal het treinaanbod beperkt zijn van dinsdag 7 november vanaf 22 uur tot en dit tot en met donderdag 9 november", klonk het bij de NMBS.

Er wordt voor elke stakingsdag een andere alternatieve treindienst voorzien. Het treinaanbod kan daarom op woensdag 8 en donderdag 9 november verschillen. Afhankelijk hiervan kan de hinder in de ene provincie groter zijn dan in de andere.

Er wordt aangeraden om vanaf de dag van je vertrek je reis te plannen via de reisplanner van de NMBS of via de NMBS-app. Voor alle info over het internationaal treinverkeer kan je terecht op de website van NMBS Internationaal.

"De drie spoorwegondernemingen veroordelen deze meerdaagse stakingsactie en vinden deze buiten proportie en onverantwoord. We betreuren dan ook de impact ervan voor onze reizigers. De actie is tevens een miskenning van de akkoorden die recent, mede op vraag van de vakbonden, werden afgesloten waarbij de spoorwegen zich engageren tot massale aanwervingen, welzijnsverbeteringen en maatregelen om de koopkracht te verhogen", besloten ze bij de NMBS.

Lees meer over