Vanaf volgend jaar kan je in Tremelo en Baal meer bussen nemen

Een Bus van De Lijn onderweg
Dankzij een uitgebreider busnet reis je vanaf 6 januari 2024 vanuit Tremelo en Baal nog vlotter naar je bestemming. Het lokaal bestuur zorgde in samenwerking met Vervoerregio Leuven voor een gloednieuwe Damiaanshuttle en nieuwe flexbussen van De Lijn.

Samen met De Lijn gaat de gemeente Tremelo in verschillende fases voor Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid. Eentje die vervoermiddelen combineren makkelijker maakt en inspeelt op lokale noden. 

In Tremelo komt vanaf 6 januari 2024 een gloednieuwe lijn 26 Tremelo - Werchter - Haacht: de Damiaanshuttle.

De bussen van deze lijn rijden van Tremelo via Werchter, Wakkerzeel en Wespelaar naar Haacht. Zo reis je vlot naar onder andere het Damiaanmuseum in Tremelo en het centrum van Haacht. In het station van Wespelaar-Tildonk stap je over op de treinen richting Leuven vanuit Tremelo, Werchter en Wakkerzeel. Dat is dus ideaal voor het woon-werkverkeer. De Lijn stemde het aanbod van deze lijn af op de rest van het openbaarvervoeraanbod, met vier ritten per dag.

In Baal kan je vanaf 6 januari gebruik maken van de nieuwe flexbussen van De Lijn. 

Zo reis je van ’s morgens 5.30 uur tot ’s avonds 23.30 uur vanaf verschillende haltes zoals de Begraafplaats, de Lange Venstraat en de Grootslosestraat binnen het flexgebied naar Bekkevoort, Begijnendijk, Aarschot, Scherpenheuvel-Zichem, Diest, Glabbeek, Kortenaken, Geetbets, Zoutleeuw, Linter, Landen, Tienen, Hoegaarden, Boutersem en Bierbeek. Een flexbus kan je dus vergelijken met de belbus van vroeger.

Reserveren doe je via Hoppin: via de Hoppinapp, hoppin.be of de Hoppincentrale 0800 12 2 12.  Op de flexbus zijn de tarieven en vervoerbewijzen van De Lijn geldig.

De volgende fase van uitbreidingen in Tremelo is voorzien in januari 2025.

Lees meer over