VIDEO: koppel uit onze regio beleeft schrik van hun leven nadat brandend wrak in Frankrijk ontploft als ze voorbijrijden

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Het Leefdaalse koppel Leen (32) en Wouter (33) was onderweg naar hun vakantiebestemming, Ile de Ré in West-Frankrijk. Onderweg kwamen ze op de autostrade A87 in Beaurepaire zowaar een brandende truck tegen en dat liep ei zo na slecht af.

Beaurepaire ligt ongeveer tussen Nantes en Angers in West-Frankrijk, op iets meer dan tachtig kilometer rijden van hun vakantiebestemming.

“We konden de rook al van ver zien, het was een diepzwarte rookpluim en je voelde zelfs de warmte. We schrokken wel enorm, het was een gigantische knal”, aldus Leen. Al moest het ergste toen nog gebeuren. Wanneer Leen voorbij het brandend voertuig wilde rijden, volgde er plots een gigantische knal. De rondvliegende brokstukken raakten hun auto op een haar na. In paniek zette het koppel zich snel langs de kant van de weg. “Gelukkig was er niets aan onze wagen. Net na die ontploffing hebben de hulpdiensten de snelweg wel volledig afgesloten. Ook zij stonden er toen het gebeurde gevaarlijk dichtbij”, aldus Leen die samen met haar man Wouter nog even moest rijden na het voorval vooraleer ze op hun vakantieplek aankwamen. “We zijn gelukkig nog goed op onze bestemming geraakt", klinkt het.

Lees meer over