Vrachtwagen kantelt en vliegt in brand op E314: uren fileleed

De gekantelde truck op de E314 aan het UZ Gasthuisberg Leuven

Op de E314 Lummen-Leuven ter hoogte van de afrit naar het UZ Gasthuisberg kantelde deze maandagochtend rond 4.30 uur een truck. De truck vloog in brand, de chauffeur raakte tijdig buiten. Uren fileleed was het gevolg, er stond een file vanaf Aarschot.

Gezien de omvang van het verkeersongeval zal het takelen vele uren in beslag nemen, zo meldde het Vlaams verkeerscentrum. Om de takeling uit te kunnen voeren zal de E314 in de richting van Brussel lang afgesloten worden.

Het begon allemaal rond 4.30 uur toen een vrachtwagenchauffeur op de rechterrijstrook de controle over het stuur verloor. Zijn truck kantelde onder een brug van de E314 en vloog in lichterlaaie. De chauffeur kon op het nippertje uit zijn cabine ontsnappen en liep lichte verwondingen op, hij werd ter plaatse verzorgd. De inhoud van zijn lading bleef voorlopig onbekend.

Voorlopig kan het verkeer nog door op één rijstrook, tijdens de voormiddag zal de E314 even volledig afgesloten worden voor de takelwerken. Er werd gevraagd om deze zone voorlopig te vermijden.

Lees meer over