Jaarlijkse cultuurprijs 2024 uitgereikt in Begijnendijk

Cultuurprijs Begijnendijk

Jan Coremans van KWB Betekom, deelgemeente van Begijnendijk, mocht deze mooie erkenning voor zijn verdienstelijke inzet op vlak van cultuurbeoefening en -verspreiding in de gemeente in ontvangst nemen.

Samen met de leden van de cultuurraad organiseerde het bestuur van Begijnendijk-Betekom op zaterdag 27 en zondag 28 april 2024 opnieuw de tweejaarlijkse kunsttentoonstelling ‘Dag van de Plaatselijke Kunstenaar’ voor kunstenaars of amateur-kunstenaars in sportcentrum De Tumkens in de Pastoor Pitetlaan in Betekom.

Speciaal voor deze gelegenheid werd het sportcentrum omgetoverd tot een prachtige expositieruimte met professionele verlichting en een stijlvolle aankleding die voor een mooie achtergrond en een passend contrast zorgen. Er werd een heel arsenaal aan kunstwerken, zoals olieverfschilderijen, etsen, schilderijen op zijde, potloodtekeningen, beeldhouwwerk, keramiek, kantklossen, glasramen, aquarellen, bloemschikken, kunstfoto’s, edelsmeedwerk, cartoons, houtsnijwerk en recyclagekunst, van de hand van plaatselijke kunstenaars tentoongesteld. 

De cultuurprijs wordt toegekend aan een persoon of vereniging die het afgelopen jaar een opmerkelijke prestatie op cultureel vlak leverde of zich verdienstelijk heeft gemaakt op vlak van cultuurbeoefening en -spreiding. Deze prijs kan ook uitgereikt worden als bekroning van een verdienstelijke loopbaan op cultureel vlak. Een persoon of vereniging kan slechts een keer de Cultuurprijs ontvangen. Deze prijs is voorbehouden aan de inwoners van Begijnendijk en Betekom.

In 2022 mocht Staf Verbeeck, de man die alle gebeurtenissen in de gemeente met zijn camera vastlegt, met wat uitstel wegens corona de Cultuurprijs 2020 in ontvangst nemen en ging de Cultuurprijs 2022 naar Explosief, een toneelvereniging van en voor jongeren.

 

Lees meer over