Houwaartse wijnboer haalt goud maar scoort vooral net geen anderhalf miljoen weergaves op sociale media met een filmpje

Eeckhout

De Houwaartse wijnboer Joris Eeckhout zorgt voor een unicum. Zijn filmpje van het onderhoud van de wijngaard op de Houwaartse Berg met een golfkarretje ging viraal en werd ruim 1,4 miljoen keer bekeken. “Ik ben best trots dat ik Houwaart als wijndorp op de internationale digitale kaart kon zetten.” Joris mag ook prat gaan op een gouden medaille die hij woensdagavond kreeg voor zijn Pinot Gris. & Müller Thurgau tijdens de prijsuitreiking van de beste Belgische wijn door de Vlaamse vereniging van Vlaamse sommeliers. 

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Het begon als een grap want op een bepaald moment filmde Joris zijn oudste zoon en het neefje, die met een golfkar door de wijngaard trokken. “Ze waren de wijnranken aan het onderhouden en ik postte het filmpje online, al snel werd het door vele mensen opgepikt en werd het meer dan 100.000 keer bekeken. Vandaag staat de teller op 1.420.611 views. Het werd ook gedeeld door meer dan 6000 mensen en dat verbaasde mij toch ook. Anderzijds is het natuurlijk heel leuk dat jouw werk geapprecieerd wordt en de Houwaartse wijn op die manier bekendheid krijgt. Voordien was ik al blij met de 9600 views die sommige posts kregen. Ik zou ook gelukkig geweest zijn als het filmpje door 20.000 mensen bekeken werd, het zijn er nu opeens veel meer, dat is een fantastisch gevoel. Mensen uit de wijnbouw vonden het blijkbaar leuk en gingen het delen, met dit als gevolg, in één woord fantastisch.”

Lees verder onder de foto.

 

Joris Eeckhout
Het gezin van Joris spant zich ook constant in om van de wijngaard een succes te maken

Joris viel ook in de prijzen 

Daarmee stopt het succesverhaal van de wijnbouwer op de Houwaartse Berg niet want woensdagavond mocht hij nog eens een gouden medaille in ontvangst nemen voor zijn Pinot Gris & Müller Thurgau. De Vlaamse vereniging van de Vlaamse sommeliers gaf hem het hoogste schavot. "Natuurlijk ben ik daar ook trots op. De wijn op de Houwaartse Berg worden almaar beter en dat is een fijn gevoel."

Meer informatie over wijndomein Den Eeckhout vind je via deze link . Je kan Joris ook volgen via zijn Instagram.