Crowdfunding moet hart onder de riem steken na verwoestende brand in Tielt-Winge

15 september 2024 | 12u20 | Gepost door redactie
brand tw

Glen Van Staey en zijn vrouw Ciara zijn sinds gisteren een crowdfunding begonnen om de eigenaars van trimsalon Corgi & Co in Tielt-Winge een hart onder de riem te steken nadat hun zaak vrijdag in vlammen opging. “Ook al kennen wij ze niet, we vonden dat we iets moesten ondernemen.”

Vrijdag brak er brand uit in de zaak langs de Leuvensesteenweg die volledig vernield werd door de vlammen. Voor eigenaars Kurt en Lieve een ware nachtmerrie want hun levenswerk werd in een flits door de brand weggevaagd. Vooraleer ze, zo’n twintig jaar geleden, in het pand een hondenkapsalon begon baatte Lieve er met haar vader tien jaar lang een houthandel uit, zo lezen we op haar post op sociale media. Ook het atelier van haar echtgenoot Kurt was er gevestigd en ging in vlammen op, net als een oude kever uit 1984. 

“Toen we de beelden zagen vonden we dat we iets moesten ondernemen. We kennen die mensen niet maar ze zijn de overburen van de zus van mijn vrouw. Dit wens je echt niemand toe, vandaar onze actie”, zegt Glen die, samen met zijn vrouw, de crowdfunding opstartte.

Intussen doneerden al 119 mensen een centje en staat de teller op 2625 euro. “Het toont dat sommige mensen toch nog een hart hebben en daar zijn we blij om. We hopen hen best wat geld te kunnen geven, elke euro telt voor hen hé”, besluit Glen. 

Wie de uitbaters ook wil steunen kan dat doen via de online crowdfunding.

brand tw

Lees meer over