FOTOREPO: Begijnendijk viert 33e editie van de Kinderloopkoers 'Ronde van Begijnendijk'

Loopkoers Begijnendijk

De bekende kinderloopkoers van RAAK Begijnendijk, voorheen KWB, startte woensdag voor de 33e keer met meer dan honderd enthousiaste schoolkinderen aan de startlijn. 

Wat in 1991 begon als een initiatief van KWB Begijnendijk om kinderen uit de lagere scholen meer te laten bewegen en ouders dichter bij elkaar te brengen, is uitgegroeid tot een vaste waarde bij de start van het nieuwe schooljaar. In samenwerking met de scholen De Puzzel, ‘t SJIB en de Klimroos, worden kinderen van 3 tot 12 jaar uitgenodigd om deel te nemen aan de kinderloopkoers, die aangepast is aan hun leeftijd. De loopkoers wordt verspreid over meerdere dagen en vindt plaats in verschillende straten van Begijnendijk, wat zorgt voor een sportief en gezellig evenement in het hart van de gemeente. Naast de loopwedstrijd zelf, wordt er ook gezorgd voor randanimatie waar ouders van de scholengemeenschap kunnen genieten van een hapje en een drankje terwijl ze de prestaties van hun kinderen aanmoedigen.

 Om de sportieve inzet van de jonge deelnemers te belonen, ontvangen de kinderen niet alleen op de loopdagen zelf een kleine attentie, maar volgt er op zondag 22 september een feestelijke prijsuitreiking in de parochiezaal van Begijnendijk, waar mooie prijzen uitgereikt zullen worden door het RAAK-bestuur. Deze loopkoers is niet alleen een sportief hoogtepunt, maar ook een moment van nostalgie voor de duizenden kinderen en ouders die door de jaren heen met veel plezier hebben deelgenomen aan deze bijzondere gebeurtenis. RAAK Begijnendijk kijkt ernaar uit om ook dit jaar weer onvergetelijke momenten te creëren voor alle deelnemers en hun families.

Loopkoers Begijnendijk

Lees meer over