Nieuw gebouw voor Chiro Betekom officieel ingehuldigd na driedaags feestweekend

Chiro Betekom

Van vrijdag 13 tot zondag 15 september vierde Chiro Betekom, deelgemeente van Begijnendijk, de officiële opening van hun splinternieuwe lokalen met een driedaags feestweekend. 

Na drie jaar bouwen is het eindelijk zover: de Chiroleden en de gemeenschap kunnen nu genieten van een moderne en ruime accommodatie. Het gebouw is gelegen aan de Professor Scharpélaan, naast het gebouw van de kinderopvang dat onlangs werd geopend. Het project kwam tot stand dankzij de steun van de gemeente Begijnendijk, LEADER Hageland, de provincie Vlaams-Brabant en vele sponsors en vrijwilligers. Vooral deze laatste groep werd door de Chiroleiding en -jongeren in de bloemetjes gezet tijdens de opening.

De festiviteiten gingen vrijdagavond van start met een zomerbar, gevolgd door een gezellige openluchtcinema. Op zaterdag werd er een bonte namiddag georganiseerd met allerlei activiteiten voor jong en oud, zoals springkastelen, gezelschapsspelen en optredens van lokale bands. De officiële inhuldiging op zondag was het hoogtepunt van het weekend. Om 13.00 uur werden de genodigden verwelkomd op het grasplein, waar ze in een feestelijke stoet, begeleid door het cheerleadteam van Let’s Move, naar het nieuwe gebouw trokken. Na de speech van Johan Elsen, voorzitter van het bouwteam, onthulde burgemeester Bert Ceulemans (Samen) het grote Chirologo, dat gemaakt is uit houten plankjes, aangekocht door sympathisanten.

Schepen van Jeugd Bart Sorée, die dit project in 2021 op gang bracht en verantwoordelijk was voor de coördinatie, toonde zich bijzonder tevreden over de realisatie van het gebouw. "Dit moderne gebouw is mogelijk gemaakt door de inzet van de gemeente Begijnendijk, die een renteloze lening van 200.000 euro en een aanvullende financiering van nog eens 200.000 euro heeft verstrekt. De bouw is een belangrijke mijlpaal voor zowel de Chiro als de lokale gemeenschap. De goede samenwerking tussen de gemeente, Chiro Betekom en de vele vrijwilligers wordt hierbij extra in de kijker gezet," aldus Sorée. Hij benadrukte ook dat het project niet alleen leidde tot een nieuw gebouw, maar de gemeenschap van jong tot oud dichter bij elkaar heeft gebracht. 
Het nieuwe pand voldoet aan alle moderne normen op het gebied van toegankelijkheid, brandveiligheid en energie-efficiëntie. Daarnaast zal het gebouw, naast het gebruik door de Chiro, ook fungeren als polyvalente ruimte voor de hele gemeenschap.

Chiro Betekom

Lees meer over