Recordinvestering van 800.000 euro in nieuw kinderopvanggebouw in Betekom

KInderopvang

Met de start van het nieuwe schooljaar opende in Betekom, een deelgemeente van Begijnendijk, een gloednieuw multifunctioneel gebouw voor buitenschoolse kinderopvang. 

Het moderne pand, gelegen naast gemeentelijke basisschool De Klimroos aan de Professor Scharpélaan, biedt plaats aan ongeveer 60 kinderen en vult daarmee een cruciale behoefte aan opvangcapaciteit in Betekom. Het nieuwe kinderopvanggebouw is een van de grootste investeringen van de gemeente Begijnendijk en staat symbool voor de inzet op goede jeugdinfrastructuur in de regio. 

De gemeente investeerde maar liefst 800.000 euro in de realisatie van het pand. Deze investering maakt deel uit van een bredere strategie om jeugd- en verenigingsinfrastructuur in de dorpskernen van Begijnendijk en Betekom te versterken. De afgelopen dagen waren medewerkers van Ferm, de organisatie die de kinderopvang beheert, samen met het gemeentebestuur druk bezig met de afwerking en inrichting van het nieuwe gebouw. Vandaag opende het gebouw voor het eerst de deuren voor kinderen, die hun nieuwe speel- en leeromgeving konden verkennen. Het kinderopvanggebouw zal voornamelijk gebruikt worden voor buitenschoolse opvang, maar de multifunctionele opzet biedt ook mogelijkheden voor andere jeugdactiviteiten.

“Met deze nieuwe kinderopvanglocatie maken we werk van goede jeugdinfrastructuur in onze gemeente,” zegt schepen van Kinderopvang Bart Sorée (N-VA). “Het is belangrijk dat we investeren in onze jongeren en verenigingen. Dit nieuwe gebouw biedt een veilige, moderne en stimulerende omgeving voor de kinderen. Met deze investering zet de gemeente Begijnendijk een belangrijke stap in de toekomst van haar jeugdvoorzieningen en het versterken van de sociale cohesie in de regio.”

Lees meer over