Guy Swinnen en Iedereen Diest willen volwaardig openluchtzwembad behouden in provinciedomein Halve Maan

halve maan

Swimming in the pool zong Bart Peeters en zijn Radio’s destijds en dat is precies wat die van Iedereen Diest de komende jaren willen blijven doen in het openluchtzwembad in provinciedomein De Halve Maan in de stad. Sterker nog de partij ijvert voor een volwaardig nieuw zwembad op het domein en voerde daarom actie op de laatste openingsdag van het seizoen. Ook gewezen zanger van The Scabs Guy Swinnen, die nu ook in de politiek stapt, was van de partij.

Swimming in the pool zong Bart Peeters en zijn Radio’s destijds en dat is precies wat Iedereen Diest, een overkoepelende naam voor Vooruit en Open Diest in Diest,  de komende jaren wil blijven doen in het openluchtzwembad in proviciedomein De Halve Maan in de stad. Sterker nog de partij ijvert voor een volwaardig nieuw zwembad op het domein en voerde daarom actie op de laatste openingsdag van het seizoen. "Hopelijk kan het bij de volgende zomer opnieuw", luidt het bij de actievoerders.

Het beeld was enerzijds best grappig maar de achterliggende motivatie is dat minder. Met hun actie wil de stadslijst van burgemeester Christophe De Graef en gemeenteraadslid Carina Jankowski het feit dat het zwembad zou kunnen verdwijnen aankaarten. De provincie liet immers in 2022 een studie uitvoeren over de toekomst van het zwembad waaruit twee opties naar voren kwamen, met name eentje waarbij er ploeterzones komen en een andere met een zwemzone en strand. “Voor ons is alleen een volwaardig zwembad met helder water een optie. Mensen hebben steeds meer nood aan verkoeling in de zomer dichtbij huis. Zwemmen en de Halve Maan zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We begrijpen dat het huidig zwembad aan vervanging toe is. Laat het ons dan samen nog beter en ecologisch maken, in plaats van het af te schaffen. Bovendien kan je met nieuwe zuiveringstechnologie ook milieuvriendelijk zwemmen” zeggen De Graef en Jankowski in koor.

halve maan

Lees meer over