Boutersems schepen Janina Vandebroeck stopt met politiek en Open Vld trekt niet naar de kiezer

Janina

Boutersems Schepen Janina Vandebroeck (Open Vld) neemt, net als haar man Günther Portels, afscheid van de politiek. Janina wil zich toeleggen op andere doelen in haar leven. “We hebben met Open Vld ook besloten niet op te komen bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober”, zegt Günther die vroeger al schepen was en huidig voorzitter is van de lokale afdeling.

Janina is in Boutersem schepen van Ruimtelijke Ordening, Dierenwelzijn, Zorg en Senioren en Gelijke Kansen. Daarnaast is ze ook voorzitter van het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst (BCSD). “Ik heb al even geleden besloten mij uit de politiek terug te trekken. Sinds het begin van de legislatuur heb ik een andere job, die meer tijd vergt, en werd ik ook mama van een zoontje. Dat maakt dat ik vind dat ik mij niet meer voldoende kan smijten om de burgers van dienst te zijn en ik evenmin voldoende tijd heb om mij voor te stellen als lijsttrekker van de partij. Ook het leven van andere leden nam een andere wending waardoor ze minder tijd kunnen besteden aan de politiek en nog anderen voelen zich niet geroepen als lijsttrekker. Dat maakt dat we besloten hebben om bij de gemeenteraadsverkiezingen niet te dingen naar de gunst van de kiezer. Als we dit doen willen we dat voor minstens 100% kunnen doen en zelfs meer. Dat neemt niet weg dat de lokale afdeling blijft bestaan.”

Lees verder onder de foto. 

 

Schepen Janina Vandebroeck
Tijd voor andere zaken en dus even geen politiek meer

Boutersem afhelpen van imago van racegemeente

Zelf is de politica best trots op enkele verwezenlijkingen in de gemeente, al heeft ze ook nog dromen voor de toekomst. “Ik ben bijvoorbeeld trots op de realisatie van een hondenweide maar ik zou graag Boutersem verlossen van het idee dat we een doorrace gemeente zijn, een gemeente waar mensen alleen maar door reizen en zelfs racen.Ik heb me hard ingezet voor een versterking van de dorpskernen en de heraanleg van het Kerkplein, een dossier dat nog niet rond is, is daar een bewijs van. Het moet een bijkomende sociale ontmoetingsplek worden en dat is belangrijk. Wij zijn geen doorracegemeente want Boutersem leeft wel degelijk en heeft zo zijn charmes, we hebben behoefte aan meer projecten in de kern en niet, in eerste instantie, aan lintbebouwing”, zegt Janina die ook eerlijk is over de fouten die ze tijdens haar parcours maakte. “Ik heb best spijt van het feit dat ik niet genoeg heb ingezet op de partijwerking en niet zorgde voor een waardige opvolger of opvolgster.”

 

Lees meer over