Twee nieuwe cashpunten op komst in Scherpenheuvel-Zichem: "Is nodig met sluiting banken en cashpunten"

cashpoint

In theorie zouden er in Scherpenheuvel-Zichem dit jaar nog twee nieuwe cashpunten komen, eentje op het Sint-Jansplein in Averbode en een tweede op het plein aan de Koestraat en de Scheldelaan in Scherpenheuvel. De stad geeft hiervoor een gedeelte van het openbaar domein in concessie aan Batopin, die het cashpunt zal inrichten en uitbaten.

De beslissing moet nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad van 12 september maar als de kogel door de kerk geraakt komen er wel degelijk twee nieuwe cashpunten.

“Met de sluiting van steeds meer banken ( en hun geldautomaten ) is er een gebrek aan cashpunten. Het schepencollege heeft de voorbije maanden het initiatief genomen om een oplossing te zoeken voor dit probleem.We hadden hierover al meermaals overleg met Batopin”, zegt burgemeester Manu Claes (cd&v).

In de stad zijn er al bankautomaten aan de basiliek en het kantoor van Belfius in deelgemeente Testelt. “Vanuit de stad blijven we vragende partij om nog meer cashpunten in onze stad te voorzien, we hopen op nog twee extra punten, besluit Claes. 

 

 

Lees meer over