Derde slachtoffer van oplichters op korte tijd in het Hageland

politie

Opnieuw sloegen oplichters toe in de regio. Een tachtiger uit Scherpenheuvel-Zichem trapte deze keer in hun val. Het is al het derde slachtoffers in de regio op korte tijd.

Het slachtoffer ontving op donderdag 5 september rond de middag een telefoontje van iemand die zich voordeed als bediende van zijn bankinstelling. Onder het vals voorwendsel dat hij geld van een energieleverancier zou ontvangen, werd hij misleid om via zijn digipass verschillende handelingen te stellen. Hij kreeg ook de opdracht om zijn bankkaarten te vernietigen en mocht tot in de vroege avond zijn rekeningen bij verschillende banken niet meer controleren. Later op de dag volgde een vervolggesprek, waarbij er gepolst werd of de rekeninghouder zich hieraan gehouden had. 

Een contact met de fraudelijn kon het overschrijven van een reeds gereserveerd bedrag voorkomen maar de volgende dag kwam een eerder uitgevoerde verrichting aan het licht. Het slachtoffer zou een verlies hebben geleden in de duizendtallen. Politie Demerdal-DSZ voert het onderzoek. 

Lees meer over