Tweede keer slachtoffer van vandalisme in Boutersem

Er werd een raam ingeslagen, maar men geraakte gelukkig niet binnen.

Zowel Racing Butsel als Magazijn De Snoek zijn dit weekend reeds voor de tweede keer slachtoffer geworden van vandalisme.

Burgemeester Chris Vervliet (CD&V) bevestigt de feiten. “Het is inderdaad zo dat zowel de voetbalkantine van Racing Butsel als Magazijn De Snoek, dat culturele activiteiten organiseert, al voor de tweede keer slachtoffer zijn geworden van vandalisme. Bij De Snoek werd een raam ingeslagen, maar de eerste keer werd de kassa leeggeroofd. Het nadeel bij de voetbalkantine kennen we nog niet.

We hebben de laatste maanden meerdere gevallen gehad van vandalisme. Zo werd ook de vroegere frisbeeclub Frisbee Boutersem slachtoffer, evenals het Cultureel Centrum waar niet alleen een deur werd ingestampt maar ook de toiletten werden vernield. Daarnaast hadden we eveneens problemen aan het station van Vertrijk. We kunnen niet zeggen dat Boutersem niet meer veilig is, het volstaat dat een groep mensen amok maakt om het leven van anderen vervelender te maken. De politie is intenser aan het patrouilleren en gerichtere ID-controles aan het doen. Daarnaast willen we natuurlijk ook vragen aan de mensen die iets gezien hebben om een getuigenis af te leggen,” zegt Chris.

Lees meer over