Snelwegparking in Boutersem wordt heringericht en uitgebreid

snelwegparking

Het Agentschap Wegen en Verkeer start in augustus met de herinrichting en uitbreiding van de snelwegparking langs de E40 in Honsem (Boutersem). Die vernieuwing kadert binnen het investeringsplan van de Vlaamse overheid om in Vlaanderen meer plaatsen te voorzien op snelwegparkings en de parkings ook beter uit te rusten. De werken duren een half jaar, tot december 2024. Tijdens die periode kan de parking niet worden gebruikt. 

 

Vandaag is er op de snelwegparking in Boutersem plaats voor twintig vrachtwagens en twintig auto’s. “Binnen ons investeringsplan voor snelwegparkings, dat we afgelopen legislatuur hebben opgezet, trekken we hier het aantal parkeerplaatsen voor vrachtwagens op naar 53. Hiermee pakt het Agentschap Wegen en Verkeer de nood aan meer parkeercapaciteit langs de E40 aan. Ook wordt de verouderde weeginstallatie voor vrachtwagens vervangen door een nieuw exemplaar en komen er nieuwe veiligheidsstootbanden tussen de parking en de E40”, legt uittredend Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters uit.

Op de snelwegparking komen er ook snellaadpunten voor elektrische personenwagens en vrachtwagen, nieuwe toiletten en een aanbod van voedingswaren. Welke vorm dat laatste precies zal krijgen, is vandaag nog niet bekend want Wegen en Verkeer laat kandidaat-concessiehouders meedenken over de toekomstige dienstverlening. “Het is mogelijk dat er een shop met personeel komt, maar een uitgebreid aanbod van automaten is ook een mogelijkheid. Momenteel loopt er een aanbestedingsprocedure. De privé-uitbater die uiteindelijk geselecteerd zal worden, moet sowieso voldoen aan de regels van het Agentschap Wegen en Verkeer op het vlak van netheid, toegankelijkheid, kwaliteit van de dienstverlening etc.”

De nieuwe parking moet klaar zijn eind dit jaar maar de toiletten en het aanbod aan voedingswaren komen er pas in 2025.

snelwegparking

Lees meer over