DJ Peter Van Wijck van het Zottekot in Haasrode weigert optreden in Bekkevoort: "Er zijn te veel zure mensen"

peter

DJ Peter Van Wijck (58), zijn echte naam is Peter Vanderveken, die vijftien jaar het Zottekot uitbaatte in Haasrode, vertikt het om te draaien op de fuif tijdens de kermis in Bekkevoort. “De normen zijn te belachelijk voor woorden. Alles is naar de kloten sinds de coronacrisis”, klinkt het.

De mensen van Café De Kring in Bekkevoort, dat ook een zaal heeft, hadden hem volgens de dj gevraagd om op de traditionele fuif te draaien maar hij paste hiervoor. “De afgelopen twee jaar was het top en mochten we nog muziek spelen op een geluidsniveau van 90 decibel. Dat is al niks. Nu moet het nog minder en dan pas ik. Jammer want het is daar best leuk”, legt de dj uit.

Volgens hem kunnen de buren weinig of niets verdragen. ”Ze gunnen de jeugd niets. In de omgeving wonen zure mensen die beter zouden verhuizen naar een eiland. Tijdens de test bij een vorig event stond er in de namiddag al een man in de zaal die zijn wetten kwam stellen”, zegt de voormalige eigenaar van het Zottekot in Haasrode, een zaak die destijds boomde. 

“Het was daar letterlijk een zottekot met heel veel fans. Ik mis het niet want het was niet vol te houden maar de huidige normen maken het voor een dj onmogelijk. Op Leuven Kermis was de norm 85 dB en dan nog kwamen mensen klagen dat het te hard was, hoe kan je dan nog ambiance creëren? Het optreden van AC-DC in Dessel was luider.”

Burgemeester ziet het anders

Burgemeester Hans Vandenberg (cd&v) is zich van geen kwaad bewust. “Het event is een categorie 2 event en dan is 95 db toegestaan, dat is de normale norm.Boven die norm staan we, in normale omstandigheden, niet toe.Dat is hetzelfde als vorig jaar. Iedereen is bij ons gelijk voor de wet.”

Op 5 oktober geeft Peter er nog eens een lap op want dan is het  exact 25 jaar geleden dat hij het Zottekot opende. “Die verjaardag gaan we vieren in den Ouden Tijd in Herent. Sergio van Tielt-Winge komt er optreden. Het wordt een legendarisch feestje zoals die van weleer.”

 

 

peter
Dj Peter past als hij te stil moet spelen

Lees meer over