Vliegenplaag in Boutersem zou onder controle zijn, bron gevonden en aangepakt : "Als het klopt, geef ik gratis vat"

29 mei 2024 | 11u36 | Gepost door redactie
vliegen

De vliegenplaag in Boutersem zou onder controle zijn. Dat kreeg de uitbater van de Zomerbar Sven Muës te horen van de verantwoordelijken maar helemaal overtuigd is hij nog niet. "Ik ben in blijde verwachting, we zullen wel zien"

De voorbije weken werden de bewoners van een wijk in de Koppeleikenstraat geteisterd door duizenden vliegen. De plaag was zo groot dat de uitbater van Zomerbar God Zei D(r)ank, Sven Muës, een event begin juni annuleerde, nadat hij eerder al geconfronteerd werd met de vliegenplaag tijdens een communiefeest.

De bron zou gezocht moeten worden bij een lokaal veebedrijf en daar werden ook de nodige maatregelen genomen. Alle andere eventuele bronnen worden, op vraag van de gemeente, ook gescreend. Dat gaat dan, onder andere, over mesthopen en niet afgedekte composthopen.

Uitbater van de wijnbar Sven Muës wacht nog even af vooraleer victorie te kraaien. “Ik ben in blijde verwachting. Op 13 mei vertelde de milieu-inspectie mij ook al dat ze de bron gevonden hadden en het probleem opgelost hadden, de regen zou de resterende vliegen wel nekken. Het probleem bleef echter aanhouden. Ik hoop dat het nu inderdaad opgelost is, als dat klopt geef ik een gratis vat."