Politie houdt volgende week extra controles aan schoolpoorten

Er zal verhoogd toezicht zijn van zowel politie als gemeenschapswachten.

Volgende week maandag gaat het nieuwe schooljaar van start. Dat betekent veel extra verkeer op straat en vooral aan schoolomgevingen. De stad Tienen investeerde dan ook verder in de veiligheid van de schoolgaande jeugd.

Infrastructurele aanpassingen

In de Ooievaarstraat, sinds een jaar een schoolstraat, werd een Octopuspaal met slagboom gezet, ter hoogte van het kruispunt met de Veldbornstraat en de O.L.V.-Broedersstraat. Ook in de Veldbornstraat werd ter hoogte van de toegang tot Go!NuO een paal geplaatst. 

In de omgeving van basisschool De Toermalijn in Bost werd werk gemaakt van veilige en toegankelijke voetpaden en oversteekplaatsen. Eerder dit jaar werd aan de schoolomgeving in Hakendover de oversteekplaats in de Hollestraat aangepast, dit door de oversteek korter en dus veiliger in te richten. 

Handhaving

Bij de schoolstart zullen de politie en de gemeenschapswachten in de schoolomgevingen verhoogd toezicht houden. Foutparkeerders worden verwittigd en gesensibiliseerd met een kaartje om hun gedrag aan te passen. Bij herhaalde overtredingen wordt, waar nodig, geverbaliseerd. 

Sensibilisering

Samen met de scholen en lokale politie lanceert de stad vanaf september een veiligheidsprotocol. Hierbij engageren de partners zich om onder meer te werken aan veilige schoolomgevingen. Elke school krijgt in het begin van het schooljaar ook een gepersonaliseerde brief voor de ouders. Hierin wordt gewezen op het verhoogd toezicht aan de schoolpoort, veilige fiets-en wandelroutes, dichtstbijzijnde bushaltes en de kiss-and-ridezones. Ook met De Lijn, Multiobus, de lokale politie en de secundaire scholen zal de stad een charter opstellen voor het voorkomen en bestrijden van overlast en onveiligheid aan bushaltes. 

Lees meer over