Eerste spadesteek voor zwemvijver en strandsportveld Park Schoonhoven in Aarschot

Het project kost 1.500.000 euro.

Vandaag gaf de stad Aarschot het startschot voor de bouw van een zwemvijver en strandsportveld in Park Schoonhoven aan de Diestsesteenweg.

Met de definitieve vergunning op zak kunnen de werken van start gaan en over ongeveer een half jaar zal de stad een nieuwe trekpleister rijker zijn. "Het komende half jaar leggen we in Park Schoonhoven een zwemvijver met biogefilterd zwemwater aan," zegt burgemeester Gwendolyn Rutten (Open Vld). De nieuwe zwemvijver zal verschillende zones bevatten, van een peuterbad tot een duikzone en vijftigmeterbanen voor sportieve zwemmers. Naast de zwemvijver komt er een vlonder, een zandstrand met waterspeeltuig en een ruime ligweide met schaduwrijke bomen. Dankzij een speciaal aangebrachte TPO-liner op de bodem zal de vijver een gesloten systeem vormen, wat de werking van de biofilter versterkt en de vorming van blauwalgen tegengaat. Na de winter start ook de aanleg van het strandsportveld, dat naast de zwemvijver komt te liggen. Op dat beachveld zullen recreanten en sportclubs het hele jaar door kunnen genieten van sporten zoals volleybal, handbal, voetbal, korfbal en andere strandsporten. Naast de zwemvijver en het strandsportveld zal de stad ook werk maken van de heraanleg van de parking en de paden in Park Schoonhoven. Schepen van Jeugd en Mobiliteit Stef Van Calster (N-VA) benadrukt het belang van deze vernieuwingen: “We willen het park toegankelijker en aantrekkelijker maken voor iedereen.”

Met een kostprijs van 1.500.000 euro voor de aanleg van de zwemvijver hangt er wel een stevig prijskaartje aan dit project. Gelukkig draagt Sport Vlaanderen met een subsidie van 537.000 euro bij aan de realisatie van zowel de zwemvijver als het strandsportveld. De opening van de nieuwe zwemvijver en het strandsportveld is voorzien voor de paasvakantie van 2025. In de tussentijd hoopt de stad alvast een eerste symbolische nieuwjaarsduik te organiseren bij de start van het nieuwe jaar, als het weer en de werkzaamheden het toelaten.

Schoonhoven

Lees meer over