Tonnagebeperking in Assent-centrum en schoolomgeving Wersbeek vanaf 1 september

assent

Vanaf 1 september 2023 gelden er tonnagebeperkingen (5,5 ton) in Assent-centrum en in de schoolomgeving van Wersbeek voor de verkeersveiligheid.Dat staat te lezen op de website van de gemeente Bekkevoort.

Vanaf 1 september 2023 geldt een toegangsverbod voor bestuurders van voertuigen waarvan de massa in beladen toestand hoger is dan 5,5 ton in het gebied begrensd door de Dorpsstraat, (vanaf Minnestraat tot Nieuwstraat), Nieuwstraat (vanaf Dorpsstraat tot recyclagepark), Lindenhof, Poelbos (vanaf Pastorijstraat tot einde Lindenhof) en de Pastorijstraat (vanaf Dorpsstraat tot brug E314). De tonnagebeperking geldt niet voor plaatselijk verkeer”, luidt het bij de gemeente.

Ook in de schoolomgeving in Wersbeek zal er vanaf 1 september een toegangsverbod gelden voor voertuigen waarvan de massa in beladen toestand hoger is dan 5,5 ton. "De maatregel geldt in het gebied begrensd door in het gebied begrensd door de Halensebaan (vanaf gevaarlijk kruispunt tot Netelzeepstraat en N29), Leeuwkenstraat, Processiestraat, Vandevorstweg, Kiezegemstraat, Frankrijkstraatje en de Dorshaagstraat (tussen Kiezegemstraat en Tiensebaan)."

Ook hier geldt de maatregel niet voor plaatselijk verkeer.

Lees meer over