Processie gaat in Bekkevoort, na net geen 60 jaar, weer uit, er komen tijdelijke verkeersmaatregelen

Processie

In Bekkevoort trekt op zondag 8 september de Sacramentprocessie weer door deelgemeente Assent. De processie ging voor het laatst uit in 1965 en dankzij de inspanningen van vrijwilligers komt er nu dus een nieuwe editie. 

De processie ging niet meer uit na de heraanleg van de Staatsbaan maar enkele verenigingen blazen het gebeuren nu nieuw leven in. De processie gaat uit na de eucharistieviering in de Sint-Pieterskerk in Bekkevoort van 9.30 uur en trekt, over een afstand van 2,5 km, door de deelgemeente om opnieuw te eindigen aan de kerk waar ook een digitale fototentoonstelling loopt rond de processies van Bekkevoort. 

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Om alles vlot en veilig te laten verlopen is er een aangepaste verkeerssituatie. Die dag geldt er, vanaf 10 uur, een parkeerverbod op het parcours, met name aan de kerk, op de N2, in de Eugeen Coolsstraat, Berkstraat, trage weg (Kattestraat), Kerkhofweg, Steenberg, Oude Leuvensebaan en Kruisveld. Verkeersborden zullen de bestuurders ook wijzen op de tijdelijke situatie en de organisatoren verwittigen de omwonenden vooraf. 

 

Lees meer over