Ook in Bekkevoort komen er deelwagens

Bekkevoort

In Bekkevoort kan je binnenkort genieten van deelwagens. Het lokaal bestuur werkt samen met Stapp.in om die beschikbaar te stellen voor alle inwoners. Vanaf eind september is er een conventionele deelwagen beschikbaar. In de nabije toekomst volgt er ook nog een elektrische deelwagen.

Er zijn standplaatsen voor de Bekkevoortse deelwagens aan het Hoppinpunt op het Statieplein in Bekkevoort-centrum voorzien. Hier pikt de gebruiker de wagen op en levert hem nadien weer in. “De gebruiker betaalt enkel voor de tijdsduur en het aantal gereden kilometers. Er zijn geen abonnementskosten. Een deelwagen vervangt 5 tot 10 privéwagens en doet bijgevolg de CO2-uitstoot dalen”, luidt het bij de gemeente.

Meer informatie over de prijzen vind je op www.stappin.be. “Brandstofkosten, belastingen, verzekeringen, garagekosten of naar de autokeuring gaan, zijn niet meer aan de orde.”

Als gebruiker moet je wel een account aanmaken op www.stappin.be. Vervolgens reserveer je de wagen via de gratis app Stapp.in en kan je op weg.

 

Lees meer over