Vzw Truckers for Life schenken ruim 27.000 euro aan goede doelen

Truckshow

De Truckshow van afgelopen zomer in Bekkevoort leverde een cheque op van 27.500 euro, dat is een deel van de opbrengst. Voorzitter van de vzw Truckers for Life, Pieter van Dooren, overhandigde de cheque op het gemeentehuis, in aanwezigheid van burgemeester Hans Vandenberg (cd&v) en schepenen Raf Vanmeensel en Natalie Weckx (beiden Ons Dorp). Het geld is bestemd voor andersvaliden en jeugdwerkingen zoals Chiro Bekkevoort, Scouts Assent en de lokale voetbalploegen.

Het was al de 37ste editie van het evenement waar Marijn – Boma – Devalck en Robby Longo jaarlijks van de partij zijn en in een truck kruien die op kop rijdt van de twee konvooien.

Mensen met een beperking krijgen ook jaarlijks de kans om plaats te nemen in een truck en worden daarna getrakteerd op frietjes en drank. “Veel van die mensen kijken weken uit naar dat moment. Met maar liefst 560 deelnemende trucks uit binnen- en buitenland mogen we van een topeditie spreken”, luidt het bij de organisatie.

Ook burgemeester Vandenberg juicht het initiatief toe: “Als kleine gemeente hebben we ene sterk verenigingsleven. Het bestuur is dankbaar voor de honderden vrijwilligers en verenigingen die zich dagelijks inzetten voor de bevolking.”

De 38ste editie van de Truckshow gaat door van 9 tot 11 augustus 2024, vooraf organiseert de vzw, op 28 en 29 oktober 2023, hun 7de mosselfeest.

Marijn De Valck
Ook Marijn - Boma - De Valck is steevast op de afspraak