Coachingsproject voor Veilige mobiliteit in de bebouwde kom in Diest

10 december 2021 | 13u07 | Gepost door redobra@telenet.be
Diest als gaststad voor project rond mobiliteit
De stad Diest was op woensdag 8 december gaststad voor een coachingsproject voor 'Veilige mobiliteit in de bebouwde kom'. De stad kon de gasten hun ervaringen delen.

Op woensdag 8 december kon de stad Diest, als gaststad in een coachingsproject voor 'Veilige mobiliteit in de bebouwde kom' haar ervaringen en best practices delen. "We bezochten per fiets enkele locaties in Schaffen, zowel plaatsen die aangepakt moeten worden als plaatsen die reeds aangepast werden. Extra aandacht was er zo voor de schoolomgeving Vroentestraat - Oosterlindeveld", zegt burgemeester Christophe De Graef (Open Diest).

Naast de Mobiliteitsadviseur van de stad Diest, waren leden van de Politiezone Demerdal, van de gemeenten Bekkevoort en Grimbergen en
 experts van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en Mint NV aanwezig bij het coachingstraject.

De week ervoor bezochten vertegenwoordigers van de stad Diest de stad Torhout in het kader van het mobiliteitsproject. Een uitstap naar Steenokkerzeel is de volgende planning op de agenda. 

"Hoe pakken andere gemeenten specifieke problemen aan, welke stappen hebben wij gezet? Welke mogelijkheden zijn er naar specifieke doelgroepen doe? Dat alles bespreken we in die leerrijke dagen, waarmee we in 2022 aan de slag kunnen gaan en waarover we later nog meer in detail kunnen vertellen", zegt De Graef.

Lees meer over