Zware vechtpartij met jongeman uit Diest ontstond na discussie over schooltaak: slachtoffer loopt gebroken kaak op

25 september 2024 | 10u15 | Gepost door redactie
Klappen

Een tweede verdachte van de gewelddadige vechtpartij maandag in Herk-de-Stad werd intussen onder strikte voorwaarden vrijgelaten. Het gaat om een 16-jarige jongen. Een andere 16-jarige uit Diest werd door de jeugdrechter in een gesloten instelling geplaatst in Everberg. Dat liet het parket van Limburg aan Belgawire weten.

Een uit de hand gelopen discussie afgelopen maandag over een schooltaak zou aan de basis van het incident hebben gelegen. Nadat er tijdens de schooluren al discussie geweest was liep een en ander uit de hand aan het einde van de schooldag en werd het slachtoffer en zijn 14-jarige vriendin aangevallen in de buurt van de school, de Sint-Martinusschool in Herk-de-Stad. 

Op een filmpje dat op sociale media circuleert is te zien hoe de ene jongen een rake klap uitdeelt op het hoofd van het slachtoffer, een 15-jarige uit Heusden-Zolder. Wanneer die tegen de grond gaat krijgt hij van zijn aanvaller nog enkele stevige stampen. De jongen werd naar het UZ ziekenhuis overgebracht en hield aan het gevecht een gebroken kaak over en verloor twee snijtanden. Zijn vriendin hield aan het incident een ontwrichte schouder over. De ene verdachte werd dus onder strikte voorwaarden vrijgelaten, de verdachte uit Diest werd oor de jeugdrechter in een gesloten instelling geplaatst. Hij was ook al bekend bij de jeugdafdeling van het parket in Halle-Vilvoorde. 

Lees meer over