Diestse schepen Maurits Vande Reyde kandidaat-voorzitter bij Open Vld

Schepen Vande Reyde liep de Ten Miles in Diest, coronaproof

Vlaams parlementslid en schepen in Diest Maurits Vande Reyde (38) is kandidaat-voorzitter bij Open Vld. Hij is daarmee, na Tineke Van hooland, de tweede kandidaat-voorzitter bij de Vlaamse liberalen. In een filmpje op sociale media lanceerde Vande Reyde zijn kandidatuur onder de slogan ‘Vertrouwen in vernieuwing’. Dat weet Belga. 

Vande Reyde zetelde de voorbije jaren in het Vlaams parlement en recent werd hij opnieuw verkozen met iets meer dan 7000 stemmen. In het parlement lag zijn focus, onder andere, op het probleem van de wachtlijsten in de zorg en hij viel ook op door zijn scherpe meningen over de subsidies vanuit de Vlaamse overheid. 

Zijn partij daarentegen verloor in de Kamer vijf zetels en in het Vlaams Parlement zeven. Op zijn website erkent Vande Reyde dat de partij na twintig jaar aan de macht een groot deel van haar geloofwaardigheid heeft verloren en daarom moet de partij, zo vindt hij, inhoudelijk veel sterker, scherper en onbevreesd liberaal naar voren komen. 

Op 17 augustus gaat de eerste ronde van de voorzittersverkiezingen door. Wanneer dan niemand meer dan de helft van de stemmende leden achter zich krijgt volgt er een tweede ronde op 24 augustus.

Iedereen kan nog tot 8 juli zijn of haar kandidatuur indienen.

 



 

Lees meer over